Förtrollande!

Skrivet av Anders

Äntligen dags att segla igen. Det har varit minusgrader under natten så det ligger ett tunt istäcke på vattenpölarna. Vi åker bil till Kovikshamn, där vi gör några snabba reparationer på båtarna. Prognosen
lovar SO-O 2-6. Verkligheten är SV-V 2-6. På en spegelblank vattenyta glider vi ut ur hamnen.

Utanför piren får vi lite vind. Slör mot Långö på ett lugnt hav i 5 knop. Micke sitter och pysslar färdigt med sin båt under gång. Jag tänker på förra turen och kontrasterna som jolleseglingen erbjuder. Solen hänger strax ovanför de låga öarna när vi närmar oss Albrechtssunds kanal. En stor segelbåt hinner ifatt oss, säger något uppskattande och erbjuder bogsering genom kanalen. Vi avböjer, men hugger så småningom tag i följe/fotobåten som Malin kör.

Skymningen sänker sig i kanalen, men på andra sidan finns lite vind kvar så vi seglar sista biten upp mot Marstrand. Innan vi går iland på Koösidan gör vi en snabb undanmanöver för linfärjan som kommer
forsande i novembermörkret. Sista biten känner vi ingen vind längre men båtarna rör sig sakta framåt ändå.

Förtrollande.

2 Kommentarer till “Förtrollande!”

  1. Ulf Säger:

    Skulle gärna se lite fler bilder från er segling.
    Kommer det att läggas ut senare?

  2. Anders Säger:

    Jodå bilder kommer. Vi har inte haft fotograf med så mycket än bara.
    Tack för uppmuntran.