Segla i kåsa

Skrivet av Anders

I Blekinge lägger man till i något som heter kåsa. Det är två små stenpirar som sticker ut från land och bildar en pytteliten hamn. 

Idag lämnade vi Hällevik och seglade vidare mot Hörvik. I en behaglig halvvind och god fart gjorde vi det som skulle bli vår kortaste dagsetapp hittills. Strax före Hörvik hade vinden tilltagit och sjön vuxit sig så grov att vi bestämde oss för att gå iland på första bästa ställe. Vi styrde rakt in i en kåsa som säkert var två meter bred. Sjön bröt överallt, så vi behövde inte gissa om det var stenigt. Längs in i kåsan där det låg en liten roddbåt stod Claes-Edvard och Uffe och förvånade tog emot oss. Vi kunde inte låta bli att fråga om de skulle bjuda på Gevalia. 

Efter lunch på hamnkrogen var det dags att flytta båtarna in i hamnen. Vi gick tillbaka till kåsan, hissade segel och vände fören utåt. Två personer höll båten medan jag hoppade i och skotade hem. I full fart seglade jag sedan ut genom den två meter smala rännan. Rafflande kan jag lova.

Du kan inte kommentera