Andra veckan….

Skrivet av Michael

Insegling under Öresundsbron i 8 sekundmeter och flera knops motström. Vattnet kokade och vi låg stundtals nästan helt stilla. Väl iväg från bron tilltog vinden till dryga 12 sekundmeter, men Falsterbokanalens trygga hamn var inte långt borta.  Dagen efter skulle bli rekorddygnet som tog oss in i Guinness rekordbok. Dygnet bjöd på jämna fina vindar, nattsömn hos våra vänner på Sjöräddningen i Ystad och vidare iväg mot Sandhammaren där rekordet slutligen blev ett faktum. Trots en trasig kick lyckades vi alltså slå rekordet genom att segla 53 sjömil under 24 timmar. Underbart kul.  Veckans segling har sammanfattningsvis gått från Helsingborg till Simrishamn där våra fruar mötte upp och en välförtjänt vila väntade. På vägen dit har vi besökt Malmö, Falsterbo, Skanör, Smygehuk, Abbekås, Ystad, Sandhammaren och Skillinge. Denna vecka väntar härliga vindar i Blekinge och målgång med dunder och brak i Karlshamn.

Se även första veckan här

Du kan inte kommentera