november, 2008

Snöstorm över ostkusten

tisdag, november 25th, 2008. - Skrivet av Anders

I Göteborg är det strax under 0° och råkallt. Lite pudersnö på gatorna men inget snökaos. Båtarna ligger tryggt på vinden i väntan på ombyggnad. Vi har stoppat lampor i dem för att hålla temperaturen uppe och torka ur ordentligt. Lite skönt med laga förfall att inte segla just nu. Vi jobbar på med gym och simning och ser på något vis fram mot vintersegling ändå.

Reparationer & Modifieringar

måndag, november 10th, 2008. - Skrivet av Anders

I helgen var det dags att plocka hem båtarna från Marstrand för service. Efter en riktigt tuff segling hittade vi en del skavanker på en av båtarna. Vi har också upptäckt en generell miss; båtarna tar in för mycket vatten om de blir liggande på sidan länge. För att åtgärda det skall det nu byggas vattentäta skott inför vinterns seglingar. När graderna sjunker blir marginalerna mindre, och det gäller att minimera tiden i vattnet när olyckan är framme.

Vi hyrde en släpvagn och for till Marstrand i höstmörkret. Lastningen gick som en dans nu när vi provat ut ett bra system. På jobbet finns en stor vind med lastöppning genom taket. Där skulle båtarna på något sätt in. Att lyfta 72 kg upp på vinden verkade ju inte så märkvärdigt, men det var knepigare än vi trodde. Nästa gång tar vi hjälp av en truck.

Skavanker

Båtlyft

Båtlyft

Förtrollande!

torsdag, november 6th, 2008. - Skrivet av Anders

Äntligen dags att segla igen. Det har varit minusgrader under natten så det ligger ett tunt istäcke på vattenpölarna. Vi åker bil till Kovikshamn, där vi gör några snabba reparationer på båtarna. Prognosen
lovar SO-O 2-6. Verkligheten är SV-V 2-6. På en spegelblank vattenyta glider vi ut ur hamnen.

Utanför piren får vi lite vind. Slör mot Långö på ett lugnt hav i 5 knop. Micke sitter och pysslar färdigt med sin båt under gång. Jag tänker på förra turen och kontrasterna som jolleseglingen erbjuder. Läs fortsättningen… »