oktober, 2008

Flottan samlad igen

fredag, oktober 31st, 2008. - Skrivet av Anders

Strax efter 7 på morgonen sitter vi i bilen på väg mot Kovikshamn. Innan det är helt ljust planar vi iväg mot Fjällsholmen och vassdungen där min båt som fått namnet “Moses” ligger. Väl framme kan vi snöpligt konstatera att det inte ligger någon båt där. Vi tar en liten tur och letar. Vid en brygga på samma ö sticker en mast upp, och det visar sig vara Moses. En karl kommer ner till bryggan och berättar att han hittat båten drivande, liggande vid någon klippa och lite andra varianter. Han tänkte ringa sjöpolisen vilken dag som helst.

Hmm. Han verkade snäll, men var inte särskilt trovärdig. Moses är i alla fall återfunnen och vi bogserar i skaplig fart till Kovikshamn. Flottan är samlad igen.

Dramatisk bogsering

onsdag, oktober 29th, 2008. - Skrivet av Anders

Det har varit mycket jobb och lite segling senaste tiden. Idag hoppar vi i styrpulpeten och kör upp till Vannholmen där båtarna ligger kvar. NV 10m/s så det är ingen bekväm tur i 20 knop, men grabbigt så det räcker till.

Dramatisk bogsering

Båtarna på Vannholmen

Intressant att se rutten vi seglade igen. Micke trollar fram grillen, kött och öl när vi kommer fram. Härligt! Funderar över bästa sätt att bogsera båtarna i den rådande vinden. Jag lutar åt långsides bogsering, men vi enas tillslut om att dra dem som ett litet pärlband. Min båt sist med roder på och med mig i båten. Vi antar att det är mest stabilt med centerbordet nere och ger oss iväg. Vi hade fel visar det sig. Läs fortsättningen… »

Långsegling

lördag, oktober 18th, 2008. - Skrivet av Anders

Första långseglingen: Fiskebäck-Marstrand. Jonas möter upp i hamnen och filmar lite. Han åker sedan bil till målet. Vi kastar oss ut, nu i torrdräkter. Prognosen säger SV 9-13 och visst blåser det. Upp till Rivö huvud känns det fint, men på Rivöfjord tar det i. Seglingen går bra även om vi känner en viss oro för att segla omkull där det är som mest trafikerat.

Långsegling

Det går inte alltid som man tänkt sig

Fortsätter i Varholmsrännan och pausar vid lilla Varholmen. Skönt säger vi, nu återstår smörseglingen. Ger oss ut på Björkö fjord och får förstås plattläns. Ganska snart välter jag båten över mig. Kämpigt att komma upp, och svårt med handskar på visar det sig. En motorbåt kommer påpassligt förbi och hjälper till. Seglar in till Hjuvik för att hämta andan. Jag är tveksam till att fortsätta, men vi enas om att man skall ge sig på det igen när det varit besvärligt. Ut igen och efter ett par minuter är det dags igen, men då dyker jag i seglet istället. Läs fortsättningen… »

Små steg i rätt riktning

torsdag, oktober 16th, 2008. - Skrivet av Anders

Kul dag. Har visserligen inte fått segla på ett tag, men vi har jobbat med projektet en hel del. Åkte till Trendmark där vi hämtade Sponstorrdräkter, handskar huvudbonader och torrsäckar. Vidare till kontoret där vi träffar vår blivande projektledare Sandra för första gången. Alla nöjda och Sandra är inne i projektet.

Frisk västsydväst & förstaklass

söndag, oktober 5th, 2008. - Skrivet av Anders

Prognosen säger blåsigt men vi ger oss ut för att testa våra och båtarnas gränser. Frisk västsydväst. Härliga slörar, det sprutar om båten och Micke har fått upp farten ordentligt sedan vi ändrade mastlutningen.

När det går som fortast på en läns kommer jag i pendling och får båten över mig. Besvärligt att komma upp och ett virrvarr i sittbrunnen. Kommer så småningom i ordning, men har en del vatten kvar, så det går trögt. Bestämmer oss för att segla in. Micke är snabbare nu så jag grips av tävlingsdjävulen på länsen. Läs fortsättningen… »